Om oss

Ägare Helen

Bakgrund och Framtidstro

Efter att ha kämpat med vikten i många år så vet jag vad det innebär att inte kunna hitta kläder som sitter som man önskar. Och jag vet också att självbilden är svår att förändra, man bär på den där känslan av att inte duga, att inte vara fin nog. Och är det någon dag i livet som man vill hitta ett plagg som sitter precis som det ska så är det på bröllopsdagen!

Jag som äger Butik Vackra Kurvor heter Helen och har ett tidigare förflutet inom bröllopsbranschen. Jag drev i många år en egen bröllopsbutik med plagg för både honom och henne, och utöver det så arrangerade jag bröllopsmässor i egen regi men samarbetade även med de stora aktörerna inom bröllopsmässor i Sverige.

Det har blivit en paus i några år då annat kom emellan, men passionen för branschen har aldrig försvunnit. Och med Butik Vackra Kurvor så kände jag att jag äntligen har hittat mitt kall, min nisch inom bröllop, och jag ser så mycket fram emot att få vara en liten del av den fantastiska dag ni har framför er! 😊

Vision

Visionen om Butik Vackra Kurvor

Jag har fått höra många ledsamma historier om dåligt bemötande i butiker, och som anställd i bröllopsbutik såg jag ofta hur större kvinnor kämpade med sin självkänsla när de stod i provrummen bredvid smala kvinnor i vackra klänningar. Många gånger fanns inte klänningarna i deras egen storlek utan de fick nöja sig med att hålla upp en klänning i mindre storlek mot kroppen och försöka föreställa sig hur det skulle se ut i rätt storlek.

Det gjorde ont i mig att se, för ingen blivande brud, oavsett storlek, ska någonsin behöva uppleva hur deras självkänsla och självförtroende sätts på prov, och absolut inte inför en av de viktigaste dagarna i livet.

Då föddes en tanke – Tänk om man kunde skapa en plats för större kvinnor, i alla former och storlekar. Ett alldeles eget bröllops-paradis, och med ett sortiment som är helt anpassat efter dem. En plats utan begränsningar eller kompromisser, och där man blir sedd och bemött med värme och respekt oavsett storlek eller stil!

Och efter månader av efterforskningar av plattformar, leverantörer och återförsäljare så föddes äntligen Butik Vackra Kurvor – en plats där kvinnor i stora storlekar kan känna sig bekväma, trygga och fria från omvärldens blickar medan de provar, och förhoppningsvis hittar, sina drömmars klänning.

Mitt mål är att varje brud ska få känna sig vacker och speciell – Alla är vackra, och förtjänar att känna sig precis så – speciellt på sin stora dag!